zondag 13 januari 2008

Update

Het laatste bericht dateert alweer van november en dat is omdat het tot nu toe nogal hectisch is geweest. Wat was er dan allemaal?

Nou, hier is de lijst op tijdsvolgorde:
1. benefietloop voor de Hong Kong Dog rescue eind november
2. Christmas party van het adidas hoofdkwartier in Hong Kong
3. business trip naar Duitsland
4. Christmas party van het adidas hoofdkwartier in Herzogenaurach
5. Iepie ernstig ziek

Omdat het laatste punt uiteraard het allerbelangrijkste is, wil ik daar nu over schrijven. De andere dingen kunnen uiteraard wachten en een update daarvan volgt zo snel mogelijk.

Na een heerlijke vakantie in Duitsland genoten we van ons laatste vakantieweekend in Hong Kong. Tenminste, dat was de bedoeling.

Vorige week zondag 6 januari werd Iepie namelijk ineens ernstig ziek. Zo ernstig, dat we ons razendsnel hebben aangekleed en de taxi hebben gepakt naar het dierenhospitaal.

Kort daarvoor had ze namelijk twee angstaanjagende aanvallen gehad, die begonnen met rondjes draaien, afgrijselijk schreeuwen, neervallen en vervolgens kreeg ze spierverkrampingen waarna ze als verlamd bleef liggen. Ik kan jullie zeggen dat het echt heel griezelig was. Ik dacht werkelijk dat ze ter plekke zou sterven.

Gelukkig gebeurde dat niet en konden we op weg naar het hospitaal. Nu wonen wij vrij ver uit de bewoonde wereld en duurde het dus nogal even voordat we er waren. De taxichauffeur was erg aardig en belde onderweg nog met het hospitaal om er zeker van te zijn dat hij in een keer goed zou rijden.

Eenmaal aangekomen, werd ze door de dierenarts onderzocht die besloot direct bloed af te nemen. Ook constateerde ze dat Iepie volledig uitgedroogd was. Dat was heel vreemd om te horen want ze drinkt verschrikkelijk veel water.

Na een half uur testen, vertelde de dierenarts ons dat ze hele vreemde bloedwaarden had die geen uitslag gaven over wat er nu precies aan haar mankeerde. Besloten werd daarom om haar tenminste 1 dag op te nemen. Dan kon ze aan het infuus en konden ze verder analyseren wat er met haar aan de hand was.

Op maandag was ze echter nog niet fit genoeg en werd besloten de test van de ontlasting nog even af te wachten. Helaas kwamen ook daar geen resultaten uit die tot een duidelijke conclusie leidden en daarom was het eindoordeel: ouderdom.

Het vermoeden bestond wel dat haar hart en nieren niet meer naar behoren functioneren (vrijwel alle katten gaan uiteindelijk dood aan nierproblemen).

Ze mocht uiteindelijk op dinsdag naar huis en moet nu hartmedicijnen nemen.

Op dit moment gaat het heel wisselend, de ene keer denk je dat ze weer helemaal de oude is, de andere keer (zoals vanmorgen toen ze op bed had geplast en later in de slaapkamer haar ontlasting had laten gaan) heb je het gevoel dat we weer terug bij af zijn.

Dit betekent dus dat we erg druk zijn met haar verzorging. Het schrijven op de blog schiet er nu dus een beetje bij in maar ik ga er van uit dat jullie dat begrijpen.

Ik hou jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen: