zondag 22 juli 2007

The Peak & Madame Tussaud

Een toeristisch uitstapje deze keer en wel naar The Peak. Dit is toch wel een van de hoofdattracties in Hong Kong en als je hier naar toe komt, een absolute must.

Wat is The Peak dan?

Het is een berg midden op Hong Kong Island waar vandaan je zo'n beetje heel Hong Kong kunt overzien. Dat wil zeggen, als het weer en de smog het toestaan (en dat is zelden).

Je kunt naar boven op verschillende manieren: met de bus, de taxi of de speciale Peaktram. Dat laatste is een relatief duur grapje maar op mooie dagen zeker de moeite waard.


De tram heeft een relatief ouderwets uiterlijk en is bij mijn weten ook de originele tram zoals die altijd gebruikt is.

Vroeger reisde alleen de gouverneur van Hong Kong zo naar boven, later mocht ook het personeel mee maar dat mocht (uiteraard) niet voorin zitten. De voorste rij is ook nog heel lang gereserveerd geweest voor de gouverneur.

De tram gaat steil tegen de berg op en staan is praktisch onmogelijk. Het uitzicht tijdens de tocht naar boven is geweldig. Helaas gaat de tram te hard om daar mooie foto's van te kunnen maken. Kijk maar.

Eenmaal boven kun je nog hoger door via het spiksplinternieuwe winkelcentrum naar de hoogste verdieping te gaan en van het uitzicht te genieten.

Daarna kun je uitstekend dineren in een van de vele restaurants die het winkelcentrum rijk is, of gewoon gaan shoppen.

Wat kun je daar dan allemaal vinden? Nou, van alles en nog wat. Bovenin vind je allerlei winkeltjes die werkelijk prachtige foto's verkopen van The Peak bij mooi weer, bij dag en nacht. Als je er dus bent op een slechte dag, kun je in ieder geval toch mooie plaatjes mee naar huis nemen.
Dan zijn er ook de nodige toeristische winkeltjes, die de gebruikelijke prullaria verkopen.

Tenslotte ook nog een mix van eerste klas theewinkels, Swarovski en andere merken en je vindt er Madame Tussaud. Dat hebben wij uiteraard ook eens even bekeken en dat was best grappig.

Wat wij nog niet hebben geprobeerd maar wat volgens een van mijn collega's absoluut de moeite waard is, is een wandeling op The Peak. Zoals ik wellicht al eens heb vermeld, is Hong Kong erg groen (zo'n 70% is natuurgebied) en ook op The Peak kun je daar van genieten.

Als je dat niets vindt, kun je je ook nog vergapen aan de prachtige huizen die er staan. The Peak is namelijk ook zo'n beetje de goudkust van Hong Kong.
Al met al kun je er een leuke middag doorbrengen.

Hier wat indrukken:Geen opmerkingen: